fbpx
Jumper;  paspoort voor dieren

Jumper; paspoort voor dieren

Een Europees dierenpaspoort is een officieel document dat de gezondheids- en identificatiegegevens van huisdieren bevat en erkend wordt binnen de Europese Unie. Het paspoort is verplicht voor het reizen met honden, katten en fretten binnen de EU en is sinds 2004 een vereiste.

Zorg ervoor dat u dit paspoort bij u hebt tijdens internationale reizen. Zonder geldig exemplaar loopt u het risico geweigerd te worden bij grensovergangen, wat uw plannen kan dwarsbomen. Het bevat tevens vitaal medisch overzicht, waardoor u gemakkelijker kunt voldoen aan verschillende landelijke invoereisen.

Het fungeert ook als een soort ID-kaart voor uw huisdier. Bij vermissing helpt het snel herenigen, dankzij details zoals naam, ras en een foto. En voor de meeste andere huisdieren is een gezondheidsverklaring van de dierenarts voldoende om de grens over te steken. Het is raadzaam om de regels van uw bestemmingsland te raadplegen. De website van de NVWA biedt daarbij handige tips. Voor huisdier kan een CITES-verklaring noodzakelijk zijn. Wees dus goed voorbereid, zodat u en uw trouwe huisdier zorgeloos op vakantie kunnen.

Dr. C.J.K. van Aalstweg 8A, T. 0229-855707, www.jumper.nl