fbpx
Praxis; BBQ schoonmaken  

Praxis; BBQ schoonmaken  

Het schoonmaken van uw barbecue is wellicht geen favoriete taak, maar het is wel essentieel. Een schoon rooster zorgt ervoor dat vlees en groenten beter smaken en dat alles minder snel aanbrandt.

Begin altijd met het reinigen van uw barbecue rooster direct na gebruik, wanneer het nog warm is, zodat voedselresten gemakkelijker te verwijderen zijn. Laat het rooster vervolgens volledig afkoelen en maak het schoon met wat sop en een zachte spons. Nadat het rooster is gereinigd, uw barbecue is afgekoeld en de kolen zijn gedoofd, kunt u de kuip van uw barbecue schoonmaken.

Bij een gasbarbecue of elektrische barbecue is de schoonmaakklus veel gemakkelijker en sneller. Begin met het reinigen van het rooster wanneer het handwarm is. Veeg het schoon met een doek en plaats het rooster terug in de kuip. Sluit het deksel en zet uw barbecue een kwartier op de hoogste stand. Laat het vervolgens afkoelen. De overgebleven vet- en vuilresten zijn nu verkoolt en kunnen gemakkelijk worden verwijderd met een borstel.

Als u de barbecue een tijdje niet gebruikt of als het gaat regenen, zet hem dan binnen of dek hem af met een barbecuehoes.

Dr. C.J.K. van Aalstweg 14, T. 0229-249120, www.praxis.nl