fbpx
Gamma, oud gereedschap ruilen voor gratis kinderboek

Gamma, oud gereedschap ruilen voor gratis kinderboek

In de bibliotheek luisterden kinderen naar een gedeelte uit het boek ‘Een hele klus!’. Via dit spannende leesavontuur leren kinderen (en hun ouders) op spelende wijze over klussen, samenwerking én recycling. Wecycle, die de inzameling regelt van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen, verspreidt 90.000 gratis kinderboeken tijdens deze campagne. Ook bij Gamma.

Steeds meer mensen weten de Wecycle-inleverbakken in de bouwmarkt te vinden. Hier zijn oude kleine elektrische apparaten, armaturen en kapotte lampen in te leveren voor recycling. En bij Gamma levert e-waste ook nog iets extra’s op! Snelle inleveraars ontvangen gratis een spannend kinder(voorlees)boek, dat speciaal voor deze campagne is geschreven. Wecycle verspreidt de kinderboeken o.a. via de bouwmarkten van Gamma. Alles zolang de voorraad strekt.

Wecycle, de stichting zonder winstoogmerk die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste regelt. Dit doen zij voor zes producentenorganisaties, waarbij 1.750 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen zijn aangesloten. In 2017 is er107 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 97 procent.