fbpx
Beter Bed; Hoe oud is uw matras…?

Beter Bed; Hoe oud is uw matras…?

Onderzoek toont aan dat na ongeveer acht jaar het matras aan vervanging toe is. Dat heeft met allerlei oorzaken te maken. Waarom is tijdige vervanging dan zo belangrijk? Een drietal van de bevindingen leest u hier. Verder in de showroom bij Beter Bed natuurlijk de jongste noviteiten op het gebied van heerlijk slapen en comfort.

Een nieuw matras is gezonder en hygiënischer. Want per nacht verliest u 1/3 liter transpiratievocht. Gastvrij als het is, verzamelt uw matras niet alleen dit vocht maar ook dode huidcellen en stof. Hierdoor is het de perfecte voedingsbodem voor miljoenen huisstofmijten, die voor astmatische klachten en gezondheidsschade kunnen zorgen. 

Een nieuw matras geeft minder pijnklachten. Na acht jaar heeft uw matras 60% van zijn elasticiteit verloren. Het matras heeft steeds meer moeite in zijn oorspronkelijke vorm terug te keren, waardoor het uw lichaam niet meer de ondersteuning geeft die het nodig heeft. Hebt u rug- of nekpijn bij het opstaan? Grote kans dat uw klachten stukken minder worden als u op een nieuw matras slaapt. 

Op een nieuw matras slaapt u ook lekkerder en dieper. Hoe ouder het matras, hoe minder veerkrachtig en comfortabel het aanvoelt. Een goed matras is in topconditie, waardoor het kan doen waarvoor het bedoeld is: u ontlasten. Op een nieuw matras woelt en draait u minder en rolt u niet meer naar uw partner toe. U slaapt sneller in, slaapt dieper en wordt fitter wakker.