fbpx
E-bike voordeel

E-bike voordeel

Er zijn goede fietspaden, geen enorme bergen waar je met veel moeite tegenop moet fietsen en soms heb je een stevige wind in de rug waardoor je met gemak een lekker vaartje kunt maken. Alleen als die wind juist niet in je rug staat, maar je moet tegen de wind in trappen, dan kan Nederland fietsland heel anders aanvoelen. Een fiets met trapondersteuning kan dan uitkomst bieden. 

Onderzoek wijst uit dat je sneller geneigd bent de fiets te pakken wanneer je over een fiets beschikt met trapondersteuning. Een elektrisch fiets – ofwel een e-bike – is dan ook niet alleen voor oudere mensen die niet meer goed ter been zijn, of voor mensen die niet zoveel kracht in de benen hebben, een e-bike is voor iedereen. 

Een e-bike is ideaal voor ouders met kleine kinderen of voor de middelbare scholier of werknemer die 8 km moet afleggen om op school of werk te komen. Een e-bike is voor alle leeftijden en ook in gebieden waar vervuilende brommers geweerd worden, kan je je met de e-bike nog steeds snel en zonder milieuvervuiling verplaatsen.

Daarnaast is een e-bike ook nog eens heel gezond. Niet alleen is fietsen in de buitenlucht heerlijk, maar omdat een elektrische fiets trapondersteuning geeft móet je ook daadwerkelijk fietsen om vooruit te komen. Het fietsen gaat wel een stuk lichter en via instellingen kan je zelf de mate van trapondersteuning bepalen. Twijfel je of een e-bike wat voor jou is? Kom deze week naar MediaMarkt Hoorn en ervaar het zelf. Bovendien vind je deze weel vele modellen e-bikes met honderden euro’s voordeel.