fbpx
Verkeershinder op de Provincialeweg

Verkeershinder op de Provincialeweg

Tijdens de herfstvakantie start de gemeente Hoorn met de aanleg van de nieuwe aansluiting van de Maelsonstraat op de Provincialeweg. Dit om het station en P+R Hoorn (Transferium) beter bereikbaar te maken.

Tussen het Keern en de Maelsonstraat wordt de noordelijke rijbaan (aan de kant van woonboulevard Hof van Hoorn) afgesloten. Het verkeer moet dan in twee richtingen gebruik maken van de zuidelijke rijbaan (aan de kant van het Westfries Gasthuis). Tijdens de werkzaamheden is de groene golf op de Provincialeweg buiten werking. (Brom)fietsers worden omgeleid via Keern, Van Dedemstraat, Koepoorstweg, Vredehofstraat, Goudsmidsstraat.

De zijwegen van de Provincialeweg (Maelsonstraat en Van Aalstweg) zijn in deze periode afgesloten voor het verkeer. Met uitzondering van de hulpdiensten wordt verkeer van en naar het Westfries Gasthuis omgeleid via het Keern en de Van Dedemstraat en via de Liornestraat en de Johannes Poststraat. Verkeer van en naar het Hof van Hoorn wordt omgeleid via de Westfriese Parkweg, het Keern en de Geldelozeweg en via de Zwaagmergouw en de Poortwachter.

De adviesroute voor doorgaand verkeer is om via de N302 (Westfrisiaweg) te rijden. Automobilisten worden hier met behulp van tekstborden bij de A7 en in Enkhuizen op gewezen.