fbpx
Beddenreus; levensduur dekbed

Beddenreus; levensduur dekbed

Uw dekbed is een van de belangrijkste onderdelen van uw bed. Het bed zelf en het matras zorgen ervoor dat u lekker ligt en genoeg ondersteuning krijgt, maar het dekbed zorgt voor iets wat net zo belangrijk is; het bepaalt voor 80% het slaapklimaat. Daarom is het uitkiezen van een passend dekbed zo belangrijk. Maar het onderhouden en op tijd vervangen ook.

Dekbedden zijn er in verschillende materialen en uitvoeringen. Van wol tot zomer- en 4-seizoenendekbedden. Het ene materiaal kan net ietsjes langer mee dan het andere. Helaas zijn er sommige dekbedden die eerder dan na 10 jaar vervangen moeten worden. Dit kan liggen aan het materiaal, het soort dekbed, maar ook aan hoe u er zelf mee omgaat. U gebruikt uw dekbed natuurlijk iedere dag meerdere uren. Als de stof versleten is, en misschien zelfs losse uitsteeksels begint te krijgen, dan is het tijd voor een nieuwe. 

Waarschijnlijk heeft u ze al wel eens gezien, gele vlekken op uw dekbed of matras. Deze ontstaan door vochtverlies tijdens het slapen. Een paar kleine gele vochtvlekjes zijn niet zo erg. Zodra uw dekbed meerdere grote gele vlekken laat zien dan is het ook beter om uw oude dekbed uit te zwaaien.

Dr. C.J.K. van Aalstweg 10B, T. 0229–504742, www.beddenreus.nl