fbpx
Keukensale; duurzaam wonen

Keukensale; duurzaam wonen

In de keuken valt er heel wat te besparen als het gaat om water en energie. Dit is niet alleen beter voor het milieu maar ook voor uw portemonnee. Met behulp van de volgende tips maakt u uw keuken milieuvriendelijker.

Inductie of gas?
Overweeg inductie in plaats van gas, want inductie verliest veel minder warmte, maximaal 10-20% verlies, in vergelijking met gasfornuizen die soms wel 50% van hun warmte verspillen.

Als u nieuwe apparatuur aanschaft, kijk dan naar energielabels. Kies voor A+++ voor maximale energie-efficiëntie en D voor de minst efficiënte optie. Beperk onnodig laten lopen van de kraan om waterverspilling tegen te gaan. Vang koud water op terwijl u wacht op warm water en gebruik dit om planten water te geven. Overweeg ook een waterbesparend mondstuk voor uw kraan. En maak een milieuvriendelijke keuze door in uw keuken LED-verlichting te gebruiken, wat niet alleen energiezuinig is, maar ook langer meegaat. 

Wilt u duurzamer wonen? Kom dan langs bij Keukensale op het Hof van Hoorn en vindt de geschikte apparatuur. Of maak een persoonlijke afspraak met één van de keukenspecialisten. 

Dr. C.J.K. van Aalstweg 6A, Tel. 0229 – 76 91 25, www.keukensale.com