fbpx
Sportcity; sporten als je ziek bent?

Sportcity; sporten als je ziek bent?

In deze koude herfstperiode hebt u al snel een snotneus te pakken. Verkoudheids- en griepvirussen zijn nu eenmaal erg besmettelijk. Daarom is het belangrijk om sowieso uw weerstand goed op peil te houden, zodat u bestand bent tegen deze virussen.

Weerstand
Sporten kan goed helpen om uw weerstand (weer) op peil te krijgen: wanneer uw conditie beter is, is uw weerstand immers ook beter. Om de kans op verkoudheids- en griepvirussen te verkleinen, raden we u aan om elke dag een half uur of een klein uurtje aan beweging te doen.

De nek-check
Er is een simpele methode om te controleren of het verstandig is om te gaan sporten als u ziek bent: de nek-check. Dit houdt in dat als u alleen symptomen boven de nek hebt (zoals een loopneus of verstopte neus, keelpijn, hoofdpijn of oorpijn), sporten geen probleem is. Hebt u (ook) last van symptomen onder de nek, bijvoorbeeld last van hoesten, kortademigheid, een piepende ademhaling, koorts of spierpijn door ziekte? Dan is het verstandig om niet te gaan sporten. Rust in dat geval uit tot totdat u zich weer beter voelt en begin dan weer met sporten.

Dr. C.J.K. van Aalstweg 6B, www.sportcity.nl