fbpx
Beddenreus; nieuw matras?

Beddenreus; nieuw matras?

Hoelang slaapt u al op uw matras? Nog maar kort of bent u de tel inmiddels kwijtgeraakt? Eén ding is zeker: uw matras gaat niet onbeperkt mee. In ieder geval niet zonder dat u last krijgt van uw rug of dat u steeds wakker wordt en ligt te draaien en woelen. Maar hoelang gaat een matras precies mee en hoe weet u dat het tijd is voor een nieuwe?

Gemiddeld is de levensduur van een matras zo’n 8 jaar. Dat betekent dat het ene matras al na 5 jaar vervangen moet worden en andere matrassen pas na 10 jaar. Hoelang een matras meegaat is afhankelijk van verschillende factoren. De kwaliteit van het matras, de materialen die gebruikt zijn en hoe goed u uw matras wel of niet onderhoudt, het speelt allemaal mee. Een polyether matras gaat bijvoorbeeld gemiddeld zo’n 4 tot 6 jaar en latex matrassen gaan wat langer mee, zo’n 7 tot 9 jaar. Gemiddeld gaan pocketveer matrassen en koudschuim matrassen zo’n 8 tot 10 jaar mee.

Twijfelt u of uw matras toe is aan vervanging? Kom voor informatie naar de winkel op het Hof van Hoorn.

Dr. C.J.K. van Aalstweg 10B, T. 0229–504742, www.beddenreus.nl