fbpx
Jumper; Veilige herfstwandeling

Jumper; Veilige herfstwandeling

Met de herfst in volle gang, is het tijd voor heerlijke wandelingen met uw viervoeter. Vergeet echter niet enkele belangrijke veiligheidstips.

Let op giftige herfstbladeren en planten, zoals eikels, kastanjes en bepaalde esdoornbladeren. Wees voorzichtig in paddenstoelrijke gebieden, want sommige paddenstoelen kunnen schadelijk zijn voor honden. Op natte herfstpaden kunnen zowel u als uw hond gemakkelijk uitglijden, overweeg hondenschoenen. Verhoog de zichtbaarheid met reflecterende halsbanden en strips, vooral tijdens donkere herfstavonden. Bescherm gevoelige rassen met een warme hondenjas en let op tekenen van onderkoeling. Controleer uw hond op teken en gebruik tekenwerende middelen om deze parasieten op afstand te houden. Met deze voorzorgsmaatregelen kunt u samen met uw hond volop van de herfst genieten. Ontdek meer inspiratie bij Jumper op het Hof van Hoorn; het team staat klaar om u van dienst te zijn.

Dr. C.J.K. van Aalstweg 8A, T. 0229-855707, www.jumper.nl